top of page

Aanvullende technieken

Alle aanvullende technieken worden toegepast op de blote huid.
Guasha
Bij de behandeling breng ik een speciale olie op de huid aan. Op de plaats waar deze olie is aangebracht schraap ik met een guasha steen over de huid. Door het schrapen stimuleer ik de doorbloeding in het bindweefsel en wordt de huid rood. Op plaatsen waar blokkades zitten door afvalstoffen, verschijnt 'sha'. Deze vlekken variëren van diep rood tot paars en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling.
 
Guasha ontgift en ontzuurt, verbetert de doorstroming van Qi, bevordert de bloedsomloop, versterkt de weerstand, brengt emoties in evenwicht en vermindert spanning in het lichaam.​

Guasha Gezichtsbehandeling

 

Tijdens een guasha gezichtsbehandeling behandel ik met speciale schrapers vele drukpunten in het gezicht. Dit gebeurt heel subtiel zodat er geen 'sha' (rode vlekken) zichtbaar worden.​ Deze gezichtsbehandeling geeft rust in het hoofd, opent de holtes (bij verkoudheid), is werkzaam bij hoofdpijn, verstevigt het bindweefsel en zorgt voor een betere doorbloeding.

Aromatherapie

Om het effect van de behandeling te versterken kan ik gebruik maken van etherische oliën. Hiervoor stel ik jouw eigen unieke mengsel samen. Ook hierbij maak ik gebruik van de 5 elementen. Welk element vraagt aandacht? Welke olie hoort daarbij? Mag het gestimuleerd worden of gekalmeerd? 

 

Bij een fysieke klacht ga ik de olie toepassen op de plaats van het orgaan, waar je het voelt, waar het zich toont. Bij een mentale klacht wordt de olie aangebracht onder de voeten, op de polsen en hersenstam. Bij een emotionele klacht is het belangrijk om de olie te inhaleren via je handen of een diffuser. Daarnaast masseer ik met jouw eigen mengsel de bijbehorende meridianen en specifieke drukpunten.

Moxa

 

Moxa is een kruid dat in het Japans 'Mogusa' wordt genoemd. De Nederlandse benaming is bijvoetkruid. Tijdens een behandeling maak ik meestal gebruik van een moxa staafje. Het staafje wordt aangestoken en langzaam draaiend boven het te behandelen drukpunt gehouden. Deze vorm van behandelen geeft warmte af aan het lichaam.

Met moxa is het mogelijk om meridianen, drukpunten en littekens te behandelen. Ook een algemene warmtebehandeling, behandeling van koude plekken, vermoeidheid en darmproblemen behoren tot de mogelijkheden.

Cupping

 

Bij cupping worden op bepaalde punten op je lichaam cups geplaatst. De cup trekt vacuüm op de huid. Hierdoor wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Afhankelijk van de intensiteit kunnen er ronde paarsblauwe plekken ontstaan. Cupping is een goede manier om blokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

bottom of page